? ??????????????Dead Sexy? ????? ?????? ???Rating: 3.0 (2 Ratings)??9 Grabs Today. 316 Total Grabs. ??????
Get the Code?? ?? ?????Jonas Brothers Flare? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (4 Ratings)??9 Grabs Today. 590 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

About Me

Fotografia mea
Bun venit pe Blogul meu! Daca va pot aduce un strop de zambet si culoare inseamna ca nu traiesc asa 'geaba pe lume!Si ce fac eu pe lume? Pai..fac ce au facut si altii,poate mai artisti ca mine..interpretez realitatea.Si v'o redau si voua asa cum e ea in ochii mei!Transform ce pot in lucruri frumoase, pretioase si dragi. Din iarba si frunze ,din pamant si piatra,din sforicele si ace de siguranta din orice joaca a mea va scot un strop de fericire. Vreau sa lupt cu rutina si dezolarea prin culoare si joc! vreau lumea copilariei inapoi .. vreau verile lungi si lenese inapoi.. si sunetele de claxon si rasetele obraznice si chicoteli prostute ! hai sa le aducem aici!azi! printre noi! eu cred ca se poate. O zi buna si sper sa plecati de aici cu lumina pe chip.

marți, 30 martie 2010

Expozitie de icoane pe sticla


Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale: expoziția de icoane și artă naivă „Patimile și Învierea Mântuitorului în creația populară contemporană”
Centrul Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, în parteneriat cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, organizează expoziția de icoane și artă naivă Patimile și Învierea Mântuitorului în creația populară contemporană, în perioada 30 martie - 16 aprilie 2010, la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, str. Schitu Măgureanu nr. 4, București
Expoziția cu vânzare (icoane pe sticlă și pe lemn, artă naivă) va oferi publicului o selecție dintre cele mai valoroase lucrări ale unor cunoscuți creatori contemporani din București și din țară.
Vor expune icoane pe sticlă și pe lemn: Maria Colhon (Alba), Elena Lucia Nicola (Argeș), Costel Bogatu, Stela Costache, Aurelia Ciobanu, Cecilia Cişmaşu, Ioana Gruianu, Ana Maria Marinică, Maria Măciucă, Corina și Alexandru Mihăescu, Valeriu Stoica (București), Dragoș Drăgan, Ana Fetchea, Grigore Dejeu, Dana Ilea, Maria Tămaș (Cluj-Napoca), Valentina Acasandrei, Costel Tănase (Iași), Adina-Elena Mocanu (Teleorman), grupul de elevi de la Școala nr. 1 din Chitila (Ilfov) și elevi ai Școlii de Artă București
Pe simeze vor fi expuse, de asemenea, lucrări ale unor apreciați pictori naivi contemporani: Mioara Mihuț, Petru Mihuț și Voicu Mihuț (Arad), Nicolae Pătru (Argeș), Ioan Măric, Maria Margoş, Catinca Popescu (Bacău), Valer Gălan (Bistrița-Năsăud), Emil Pavelescu (București), Mihai Dascălu (Bihor), Camelia Ciobanu, Gustav Ioan Hlinka, Doina Mariţa Hlinka, Vasile Popovici (Caraș-Severin), Costel Iftinchi, Calistrat Robu (Iași), Teodor Moraru (Mureș), Costică Onuţă, Paula Iacob (Vaslui) ş.a.
În programul vernisajului: „Lazărul” și „Buieniţul” din comuna Ghimpați (Giurgiu) - prof. Florin Voicu și corul elevilor de la cercul de pictură al Școlii nr. 1 - Chitila - prof. Mariana Tănase.
Vernisajul va avea loc marți, 30 martie a.c., ora 14.00, la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” (stația de metrou Izvor).
Expoziția va fi deschisă în perioada 30 martie-16 aprilie 2010, zilnic, între orele 10-18; expoziția este închisă în perioada 2-6 aprilie a.c.
Pentru informații suplimentare: persoană de contact - Mihaela Ciorcilă - secretar de redacție
tel.: 021- 317.89.69, fax: 021-317.89.70

marți, 23 martie 2010

Tablouri vesele






vineri, 19 martie 2010

micul meu atelier/ marele meu univers













joi, 18 martie 2010

Targ de Florii

Targ de Florii | Foto: Muzeul Taranului Roman
Ca in fiecare an de Florii, Muzeul Taranului Roman isi asteapta mesterii din toate zonele tarii.

De vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, dar si tesatoare, cusatorese, impletitoare, incondeietoare vor veni la Targul de Florii cu: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podobe, oua incondeiate, mobilier pictat, icoane.

De-ale gurii puteti targui: suc de mere, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, halvita, magiun de prune din Topoloveni, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si vin, mancaruri de post la Clubul Taranului.

In targ:

  • demonstratii de incondeiat oua cu Elena Ihnatiuc si Ileana Hotopila, incondeietoare din Suceava;
  • demonstratii de olarit cu Olimpia Dimitriu din Ilfov si Gheorghe Iorga din Horezu;
  • atelier de hartie manuala cu Razvan Supuran;
  • atelier Foto cum era odata prin Bucuresti de venea lumea sa se fotografieze artistic, la fotograful Eugen Ciocan;
  • duminica, 28 martie, ora 11:00 - teatru de papusi - Melcisorul cel grabit cu trupa Tropaiele de la Atelierul de creativitate de la MTR (pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani);
  • duminica, 28 martie, de la 14:00 la 15:30 - Mirela Neagoe din Teleorman impleteste cosite de orasence dupa felul cum se pieptanau tarancile pe vremuri.

Targul de Florii este deschis de vineri, 26 martie pana duminica, 28 martie, intre orele 10:00 si 18:00, la Muzeul Taranului Roman.

Pret bilet: 5 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari).

Parteneri: Clubul Taranului, RATB, Metrorex, Cocor Media Channel, Lider Print

Parteneri media : 24-Fun, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, RFI, 121.ro, Port.ro, metropotam.ro, HotNews.ro, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural

a fost... Targul de Santul Valentin

14 FEBRUARIE 2010: Sfântul Valentin la Muzeul Satului

PROGRAM

10.00 Deschiderea muzeului pentru cumpărături de primăvară

  • Miere, Plante medicinale, Produse BIO
  • Inimioare de turtă dulce de la Avram şi Elisabeta Onu din jud. Argeş
  • Cumpărături dulci: cozonaci, plăcinte de la Mioara Stochiţă din Videle, jud. Teleorman
  • Mărţişoare vesele de la Universitatea Naţională de Arte şi de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”
  • Păpuşi, Podoabe, Ceramică, Icoane de la meşteri pricepuţi

12.00 Bun venit!

Lansăm provocarea pentru Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste - concurs cu premii din oră în oră

12.15 Prezentare carte: "1001 nopţi", Editura ERC Press

12.30 Prezentare şi degustare de vin Crama Oprişor, Bucureşti

13.00 Recital chitară - muzică latino-americană cu Wladimir Pesantez, Ecuador

Concurs cu premii - cea mai frumoasă declaraţie de dragoste

Premii oferite de Şcoala de Dans Feel the Rhythm, Editura ERC Press, Crama Oprişor

13.15 Dans indian devoţional Radha-Krishna - Carmen Pesantez

13.45 Dragoste pe ritmuri de cha cha cha, samba, rumba, salsa, vals - Şcoala de Dans Feel the Rhythm

Concurs cu premii - cea mai frumoasă declaraţie de dragoste

Premii oferite de Şcoala de Dans Feel the Rhythm, Editura ERC Press, Crama Oprişor

14.30 Vernisajul expoziţiei de fotografie „Dragu-mi-i!”, Clubul Fotografa.ro

15.00 Mare convocare la teatru, I - Şedinţa de Dragobete cu Teatrul InDArt

Concurs cu premii - cea mai frumoasă declaraţie de dragoste

Premii oferite de Editura ERC Press, Crama Oprişor

15.30 Dialog muzical Alin Suceveanu (muzică populară) şi Sonny Flame (muzică R&B)

16.00 Mare convocare la teatru, II - Declaraţie de dragoste cu Teatrul InDArt

Concurs cu premii - cea mai frumoasă declaraţie de dragoste

Premii oferite de Editura ERC Press şi Crama Oprişor

Valentini, Valentine şi cei născuţi în ziua de 14 februarie sunteţi oaspeţii Muzeului Satului!

duminică, 14 martie 2010

martisoare 2010










Rastignirea lui Iisus, icoana pictata pe sticla














sâmbătă, 13 martie 2010

Icoane





Icoane





Icoane

RASTIGNIREA LUI IISUS

Atunci ostasii dregatorului, ducand ei pe Iisus in pretoriu, au adunat in jurul Lui toata cohorta , si dezbracandu-L de hainele Lui, I-au pus o hlamida rosie. Si impletind o cununa de spini, I-au pus-o pe cap si in mana Lui cea dreapta trestie; si, ingenunchind inaintea Lui, isi bateau joc de El, zicand: Bucura-Te, regele iudeilor! Si scuipand asupra Lui au luat trestia si-L bateau peste cap. Iar dupa ce L-au batjocorit, L-au dezbracat de hlamida, L-au imbracat cu hainele Lui si L-au dus sa-L ratigneasca. Si iesind, au gasit pe un om din Cirene, cu numele Simon; pe acesta l-au silit sa duca crucea Lui. Si venind la locul numit Golgota, care inseamna: locul Capatinii, I-au dat sa bea vin amestecat cu fiere; si, gustand, nu a voit sa bea. Iar dupa ce L-au rastignit, au impartit hainele Lui, aruncand sorti, ca sa se implineasca ceea ce s-a zis de proorocul: “Impartit-au hainele Mele intre ei, iar pentru camasa Mea au aruncat sorti.” Si ostasii, sezand, Il pazeau acolo. Si deasupra capului au pus vina Lui scrisa: Acesta este Iisus, regele iudeilor. Atunci au fost rastigniti impreuna cu El doi talhari, unul de-a dreapta si altul de-a stanga. Iar trecatorii Il huleau, clatinandu-si capetele, si zicand: Tu, Cel ce darami templul si in trei zile il zidesti, mantuieste-Te pe Tine Insuti! Daca esti Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce! Asemenea si arhiereii, batandu-si joc de El, cu carturarii si cu batranii, ziceau: Pe altii i-a mantuit, iar pe Sine nu poate sa Se mantuiasca! Daca este regele lui Israel, sa Se coboare acum de pe cruce, si vom crede in El. S-a increzut in Dumnezeu: Sa-l scape acum, daca-L vrea pe El! Caci a zis: Sunt Fiul lui Dumnezeu. In acelasi chip Il ocarau si talharii cei impreuna-rastigniti cu El. Iar de la ceasul al saselea, s-a facut intuneric peste tot pamantul, pana la ceasul al noualea. Iar in ceasul al noualea a strigat Iisus cu glas mare, zicand: Eli, Eli, lama sabahtani? adica: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? Iar unii dintre cei ce stateau acolo, auzind ziceau: Pe Ilie il striga Acesta. Si unul dintre ei, alergand indata si luand un burete, si umplandu-l de otet si punandu-l intr-o trestie, Ii da sa bea. Iar ceilalti ziceau: Lasa, sa vedem daca vine Ilie sa-L mantuiasca. Iar Iisus, strigand iarasi cu glas mare, Si-a dat duhul. Si iata, catapeteasma templului s-a sfasiat in doua de sus pana jos, si pamantul s-a cutremurat, si pietrele s-au despicat; mormintele s-au deschis si multe trupuri ale sfintilor adormiti s-au sculat. Si iesind din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in cetatea sfanta si s-au aratat multora. Iar sutasul si cei ce impreuna cu el pazeau pe Iisus, vazand cutremurul si cele intamplate, s-au infricosat foarte, zicand: Cu adevarat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Matei 27. 27-54



PROOROCUL ILIE
Acesta era feciorul lui Sovac, preotul Legii vechi, locuind in cetatea Tesve, din Galaad, de dincolo de Iordan, de unde si numele Proorocului, Iliie Tesviteanul, si a trait cu peste opt sute de ani inainte de intruparea Mantuitorului, pe vremea lui Ahab, regele evreilor.
Marele Prooroc Ilie a savarsit multe fapte minunate: A inviat pe fiul vaduvei din Sarepta Sidonului, a vazut pe Dumnezeu, la muntele Horeb "in vant subtire", pe cat este cu putinta omului a-L vedea, a despartit Iordanul, lovindu-l cu cojocul, trecand ca pe uscat, si a stat inaintea lui Hristos, la Schimbarea Lui la Fata, pe Tabor. Iar, cand s-au sfarsit zilele Proorocului Ilie, a fost ridicat la ceruri intr-un vartej de flacari si intr-un car de foc. Sfanta Scriptura si traditia Bisericii ne spun ca Sfantul Ilie va veni, iarasi, pe pamant, la sfarsitul veacurilor, ca Inainte mergator, la cea de a doua venire a lui Hristos, in slava.

MAICA DOMNULUI INDURERATA
Icoana o reprezintă pe Maica Domnului Îndurerată privind la simbolul durerii sale - Iisus răstignit




INGER
Cuvântul înger înseamnă "mesager" sau "trimis" şi acest cuvânt exprimă natura serviciului angelic făcut oamenilor. La îngeri ne referim de asemenea ca la "Puteri ale Paradisului fără de trup". Îngerii sunt organizaţi în câteva ordine angelice, sau Ierarhii Îngereşti.

Ca şi întreaga creaţie, îngerii sunt creaţi de Dumnezeu, din nimic, nu din ceva preexistent şi nici din fiinţa lui Dumnezeu. Învăţătura Bisericii despre îngeri are la baza datele Sfintei Scripturi. Chiar dacă referatul biblic despre creaţie nu vorbeşte în mod precis, determinat, despre crearea îngerilor, acest adevăr este exprimat prin cuvintele: "La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul" (Facere 1, 1). Cerul înseamnă lumea spirituală a puterilor cereşti, a îngerilor, iar pământul, lumea materială. Existenţa îngerilor este afirmată, însă, în mod clar, şi în multe locuri din Sfânta Scriptură, de la prima ei carte până la ultima. Astfel, după scoaterea din rai a primilor oameni, îngerii păzeau drumul spre pomul vieţii (Facere 3, 24), un înger a oprit pe Avraam de a jertfi pe fiul sau Isaac (Facere 22, 11) ; Iacob vede în vis, la Betel, îngeri ai lui Dumnezeu suindu-se şi coborând pe o scara între cer şi pământ (Facere 28, 12-13) ; îngerul Domnului se arată lui Balaam (Numeri 22, 22 şi următoarele).

Îngerii slujesc lui Iisus după ispita din pustie (Matei 4, 11) şi tot un înger Îl întăreşte în grădina din Ghetsimani (Luca 22, 43). îngerii vestesc femeilor mironosiţe învierea lui Hristos (Matei 28, 2-8 ; Marcu 16, 5-8 ; Luca 24, 4-8 ; Ioan, 20, 12) ; un înger se arată apostolilor la înălţare şi le anunţă a doua venire întru mărire a Mântuitorului (Fapte 1, 10, 11).

Starea morală actuală a îngerilor buni este una de sfinţenie şi de ne-păcătuire, dar nu prin însăşi natura lor, ci prin harul divin. Conlucrând cu harul divin, îngerii s-au desăvârşit în bine, aşa încât nu pot sa păcătuiască. Deci nepăcătuirea îngerilor este rezultatul rezistenţei lor faţă de ispite, al persistenţei în bine şi al întăririi prin harul dumnezeiesc.




Sfintii Imparati Constantin si Elena

Constantin cel Mare, imparat roman (306-337), a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma. Prin Edictul de la Milano (313) a acordat libertatea de cult a crestinismului, acesta devenind religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare.